Barcelona

El jutge vol identificar els mossos que van detenir un empresari al Raval que va acabar morint

El jutge ha demanat la identificació dels policies que van participar en la detenció de l'empresari reduït pels mossos al Raval que va acabar morint. La decisió arriba després que unes imatges han fet públic el grau de contundència amb què van actuar els agents. Al mateix temps, Interior ha obert una investigació interna. Del cas se n'ha parlat al Parlament on tant el president de la Generalitat com el conseller d'Interior han demanat que s'evitin els prejudicis. El PSC demana la destitució del director general dels Mossos d'Esquadra, Manel Prat, per aquests fets.

RedaccióActualitzat

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha anunciat que ha obert "una informació reservada" sobre la mort de l'empresari Juan Andrés Benítez la matinada del 6 d'octubre després de ser reduït pels Mossos d'Esquadra al barri del Raval de Barcelona.

Espadaler ho ha dit durant la sessió de control al Parlament en resposta a la pregunta del diputat del PP Pere Calbó, que li ha preguntat com pensa actuar el Departament d'Interior si els vídeos que han sortit a la llum sobre els fets contradiuen la versió oficial dels Mossos d'Esquadra.

El conseller d'Interior ha demanat "evitar judicis paral·lels" i "no precipitar-se a l'hora de treure conclusions", ja que els fets els està investigant una jutge, però ha afegit que, després de conèixer els dos vídeos gravats per veïns del Raval en què es veu com els Mossos colpegen l'home diverses vegades mentre aquest és a terra cridant de dolor, "hem obert una informació reservada".

Per la seva banda, el president Mas, preguntat pel líder d'ICV-EUiA Joan Herrera i David Fernández, de la CUP, ha demanat prudència i visió de conjunt a l'hora d'analitzar la mort de l'empresari. "Estem actuant","esperem a conèixer els fets", ha dit Artur Mas, que ha expressat en relació amb l'actuació policial: "Cap encobriment, però tampoc cap prejudici a una policia democràtica."

El jutge vol saber quins agents van intervenir

El Jutjat d'Instrucció número 20 de Barcelona ha demanat a la Conselleria d'Interior que faciliti el nom dels agents que van intervenir en la detenció de Juan Andrés Benítez. La decisió arriba just després de la publicació de les imatges en vídeo d'uns fets que van acabar amb la mort del detingut. El jutge ja va dictaminar en el seu dia que la mort de l'empresari es pot considerar un homicidi. Segons l'autòpsia, l'home va morir per múltiples traumatismes al cap que van desencadenar una fallada cardiaca, a la qual hi van contribuir altres factors com l'estrès i una malaltia prèvia al cor que provocava arrítmies a la víctima.

El PSC demana la destitució del director general dels Mossos

Durant la mateixa sessió al Parlament, el PSC ha demanat la destitució del director general dels Mossos d'Esquadra, Manel Prat, per aquests fets. El grup parlamentari dels socialistes ha presentat la petició amb una esmena a la moció sobre les polítiques de seguretat, a demanda del PPC.

En l'esmena, els socialistes afegeixen un punt en el qual "insten el govern de la Generalitat a cessar en el seu càrrec el director general de la Policia, Manel Prat", precisament el dia en què s'han difós dos vídeos sobre la detenció.

L'autòpsia a Juan Andrés Benítez, de 50 anys, membre de l'Associació Catalana d'Empreses per a Gais i Lesbianes (ACEGAL), va determinar que la seva mort es va deure als cops al crani que va rebre. També va dir que la víctima patia una malaltia cardiovascular que va influir en la seva mort. Falta per aclarir, però, qui va ser l'autor dels cops letals.

"Són massa terribles les imatges de la detenció al Raval. O Manel Prat dimiteix avui o haurem de demanar responsabilitats a qui el manté en el càrrec", ha dit en el seu compte de Twitter el diputat socialista Xavier Sabaté.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut