Vaticà

El papa aparta temporalment del càrrec el "bisbe del luxe", que s'havia gastat 31 milions en la construcció de la seva residència

El Vaticà ha explicat que s'ha creat una comissió per examinar amb profunditat la construcció de la seu episcopal de Limburg i que el vicari general de la població es farà càrrec del bisbat mentre s'esperen els resultats de la investigació. L'escàndol va sortir a la llum quan es va saber que el bisbe de Limburg es va gastar 31 milions d'euros en la construcció de la seva residència.

RedaccióActualitzat

El papa Francesc ha apartat "momentàniament" de les seves funcions el bisbe de Limburg, a Alemanya, Franz-Peter Tebartz-van Elst, que ja es coneix com "el bisbe del luxe" per haver-se gastat 31 milions d'euros en la construcció de la seva residència. En un comunicat difós per l'oficina de premsa del Vaticà, s'explica que el papa ha estat informat "àmpliament i objectivament" dels fets a la diòcesi de Limburg, on s'ha creat una situació en què "el bisbe Franz-Peter Tebartz-van Elst no pot continuar exercint el seu ministeri". Per això, conclou: "La Santa Seu considera oportú autoritzar Franz-Peter Tebartz-van Elst a un període de permanència fora de la diòcesi", diu el comunicat.

La nota vaticana afegeix que s'ha creat una comissió per examinar amb profunditat la construcció de la seu episcopal i que el vicari general de Limburg, Wolfgang Rösch, es farà càrrec del bisbat mentre s'esperen els resultats de la investigació.

Durant el passat mes de setembre el Vaticà va enviar a Limburg el cardenal italià Giovanni Lajolo perquè investigués les reformes de la diòcesi. El passat 21 d'octubre el papa el va rebre per escoltar la seva versió dels fets.

L'escàndol va esclatar després de la publicació a tots els mitjans l'escandalosa xifra que ha costat la construcció de la residència, 31 milions d'euros respecte els 5,5 anunciats inicialment. A la fama d'autoritari que ja tenia aquest bisbe, s'hi sumava així la de malbaratador.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut