El propietari d'Inditex, Amancio Ortega, és l'home més ric d'Espanya
El propietari d'Inditex, Amancio Ortega, és l'home més ric d'Espanya
Madrid

30 famílies espanyoles es reparteixen la riquesa a l'estat, acumulant 32.000 milions d'euros

La riquesa a l'estat espanyol l'acumulen només 30 famílies, segons la revista nord-americana "Forbes". La publicació afirma que aquestes famílies tenen 32.000 milions d'euros. Es tracta de les cent personalitats més riques del país, una llista en la qual no figura el rei Joan Carles.

RedaccióActualitzat
Només trenta famílies es reparteixen la riquesa a Espanya. Acumulen 32.000 milions d'euros, segons l'informe elaborat per la revista "Forbes" sobre les cent personalitats més riques de l'estat espanyol. Tres d'aquestes famílies-grups empresarials reuneixen 11.200 milions, més d'una tercera part del total.

El sector tèxtil, la venda d'immobles, les inversions, les finances de la borsa i l'alimentació són alguns dels negocis amb els quals les famílies més riques han aconseguit la seva fortuna. A la llista de les cent personalitats amb més de 300 milions d'euros, no hi ha el rei Joan Carles. L'edat mitjana dels multimilionaris espanyols d'aquesta llista, que es publicarà aquest dimecres, és de 66,5 anys, i només hi ha nou persones amb menys de 50 anys.

El mes de març, "Forbes" va publicar la relació de les persones més poderoses del món, i el fundador del grup tèxtil espanyol Inditex, Amancio Ortega, ja era el tercer més ric del món.

Anar al contingut