L'NSA hauria recollit centenars de milers de dades dels servidors de Google i Yahoo. (Foto: Reuters)
L'NSA hauria recollit centenars de milers de dades dels servidors de Google i Yahoo. (Foto: Reuters)
Washington

L'NSA va espiar els servidors de Google i Yahoo, tot i que ja hi tenia accés, segons "The Washington Post"

Segons "The Washington Post", l'Agència de Seguretat Nacional dels Estats Units es va infiltrar als sistemes, tot i que ja hi tenia accés gràcies al programa Prisma.

RedaccióActualitzat

L'Agència de Seguretat Nacional dels Estats Units (NSA) es va infiltrar als servidors de dades de Google i Yahoo per recollir dades de "centenars de milers de persones", sobretot americans, segons informa el diari "The Washington Post". El director de l'NSA, Keith Alexander, ho ha desmentit. Tot i això, el rotatiu, que cita tant fonts coneixedores de l'espionatge com un document filtrat per Edward Snowden, manté que en només un mes es van processar més de 180 milions de dades.

Entre la informació espiada hi ha tant metadades (remitents, destinataris i dades d'enviament) com continguts de text, àudio i vídeo. Tot això s'hauria gestionat amb un programa en què treballen coordinadament l'NSA i la seva homòloga britànica, l'Oficina de Comunicacions Governamentals.

"The Washington Post" considera "xocant" aquesta informació perquè, gràcies al programa PRISM, l'NSA ja comptava amb un aval legal per accedir a les dades dels comptes dels usuaris de Google i Yahoo.

En resposta al diari, un responsable de Google ha indicat que no tenen constància d'aquesta pràctica i que els "preocupa". Per la seva part, Yahoo ha afirmat que no han donat accés als seus servidors "ni a l'NSA ni a cap altra agència governamental".

Anar al contingut