Un treballador sanitari administra la vacuna a una nena en una escola a Damasc. (Foto: Reuters)
Un treballador sanitari administra la vacuna a una nena en una escola a Damasc. (Foto: Reuters)
Ginebra

L'ONU impulsa una campanya massiva de vacunació contra la pòlio a Síria i als països veïns

Les Nacions Unides han anunciat que cal vacunar 20 milions de nens al Pròxim Orient per evitar que s'estengui el brot de pòlio aparegut a Síria. L'ONU va confirmar fa uns dies deu casos de pòlio en aquest país i va advertir que la malaltia es podria propagar per la regió. Hi ha perill de contagi pel trasllat diari de famílies senceres als països veïns.

RedaccióActualitzat

Campanya massiva contra la pòlio a Síria i els països fronterers. Les agències humanitàries de l'ONU volen immunitzar 20 milions de nens al Pròxim Orient en una campanya que intenta frenar el brot de poliomielitis aparegut a Síria, el primer en deu anys, amb deu casos ja confirmats i dotze pendents de les proves de laboratori.

La campanya contra la pòlio i altres malalties contagioses, desenvolupada conjuntament per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i UNICEF, ja ha arribat a més de 650.000 nens dins de Síria, una sisena part dels quals són de Deir al Zor, on es va confirmar el brot de pòlio, segons ha informat un portaveu de l'OMS. Aquesta organització ha alertat de la possibilitat que la malaltia s'estengui, ja que s'ha detectat el virus de la poliomielitis en mostres d'aigües residuals d'Egipte, Israel, Cisjordània i la Franja de Gaza. Els indicis preliminars assenyalen al Pakistan com el lloc on s'ha originat el brot de pòlio, que és molt semblant al detectat en aquesta zona.

Segons l'ONU, el virus té una incidència més gran en els nens que en els adults i per això es pretén vacunar especialment els menors que no han estat vacunats els últims dos anys a causa del conflicte armat a Síria. La taxa d'immunització contra la pòlio en aquest país ha passat del 90% d'abans del conflicte al 68% d'ara.

 

Anar al contingut