Les pluges es reactiven aquesta tarda de diumenge

Diumenge arriba el tercer capítol d'aquest temporal de tardor. Les pluges continuaran, sobretot al litoral i prelitoral, amb més pauses i amb tendència a localitzar-se sobre les comarques de Girona. El vent i la mala mar també aniran de baixa.

Actualitzat

Diumenge viurem la tercera part d'aquest temporal de tardor. La pertorbació responsable de la llevantada continuarà gravitant a sobre de les Balears. La seva influència seguirà sent ben viva, tot i que la intensitat del temporal anirà de baixa després d'un dissabte molt mogut. Hi ha previsió d'avisos del Servei Meteorològic de Catalunya per vent, mala mar, neu i acumulació i intensitat de pluja.

La nuvolositat serà abundant a tot el país, de manera que parlarem de cel tapat o gairebé tapat arreu. L'episodi de pluges s'ha mantingut de matinada i ha tingut pauses al llarg del matí. Els registres són molt importants.  De cara a la tarda i al vespre, arriba una nova tongada de pluges que avançarà des de la costa Central i afectarà principalment les comarques de Barcelona i Girona.  La cota de neu es mourà al voltant dels 1.600- 1.800 metres.

La ventada ja no serà tan forta. De cara a la tarda tendirà a minvar d'intensitat, tret de la costa nord. De cara a la matinada, el mestral reapareixerà a les Terres de l'Ebre. La mar no estarà tan picada, tot i que es preveuen onades de més de dos metres i mig a la costa Central i la costa Brava.

Les temperatures es comportaran d'una manera més normal, després d'un dissabte amb màximes i mínimes assolides a hores poc habituals en molts indrets. Els valors de primera hora del dia han sigut entre 3 i 6 graus més alts a molts indrets de Lleida, nord de Tarragona i Barcelona. Els canvis han estat petits a la resta de Tarragona i a les comarques de Girona.  Les màximes es recuperaran clarament cap al sud, i no hi haurà canvis significatius a la resta.

Dilluns seguirà la inestabilitat

La setmana començarà sense que el cel faci net. Es mantindran els núvols abundants i el risc de precipitacions, i també es reactivarà la ventada: mestral i tramuntana bufaran moderats i amb alguns cops forts o molt forts als dos extrems del país.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut