Imatge d'arxiu de l'expresident valencià Francisco Camps.
Camps havia demanat testificar per escrit.
Palma

El jutjat no localitza l'expresident Camps i suspèn la citació per declarar com a testimoni en el "cas Nóos"

El jutjat de Palma que investiga el "cas Nóos" no ha aconseguit localitzar l'expresident valencià, que aquest diumenge havia de declarar per escrit com a testimoni pels projectes milionaris que l'institut que presidia Iñaki Urdangarin va firmar amb les autoritats autonòmiques i locals. Finalment s'ha suspès la declaració.

RedaccióActualitzat

L'expresident valencià Francisco Camps no compareixerà com a testimoni aquest diumenge en el "cas Nóos". El jutjat d'instrucció número 3 de Palma no l'ha pogut localitzar, ni a casa seva ni per telèfon, i s'ha vist obligat a ajornar la seva declaració.

Camps s'havia acollit a la possibilitat de declarar per escrit que li permet la condició d'expresident autonòmic i així evitar fer-ho de manera presencial aquest dissabte. El jutge que porta el cas el volia citar per aquest diumenge a les 17.30 en el lloc que ell cregués oportú perquè, davant de la secretària judicial, redactés les respostes a les preguntes que se li havien d'entregar.

Les gestions per notificar-li la citació, però, han estat infructuoses. Ni en tot el dissabte ni en el matí de diumenge s'ha pogut localitzar Camps.

Qui sí que ha declarat aquest dissabte com a testimoni ha estat l'alcaldessa de València. Rita Barberá ha eludit tota responsabilitat i ha revelat que va ser Joan Antoni Samaranch la primera persona que li va parlar del projecte d'Iñaki Urdangarin. Barberá ha insistit que el president del COI li va trucar reiteradament per recomanar el gendre del rei. Els contactes es van concretar en dos seminaris sobre l'esport pels quals l'Institut Nóos va cobrar 3,5 milions d'euros.

Anar al contingut