Imatge d'arxiu de l'expresident valencià Francisco Camps.
Camps havia demanat testificar per escrit.
València

La Policia diu que va anar més d'una vegada a casa de Camps i no hi era

La Policia Judicial diu que va anar més d'una vegada a casa de Camps i no hi era. Fonts judicials indiquen que consten diligències escrites que es van personar a la seva vivenda i que van trucar al telèfon que havia donat.

RedaccióActualitzat

La Policia Judicial ha dit que va anar més d'una vegada a casa de Camps i que li va trucar unes quantes vegades per comunicar-li la citació judicial i que no el van trobar. D'aquesta manera, ha desmentit Camps, que va assegurar que havia passat "tot" el cap de setmana "fent vida normal" al seu domicili de València i ningú hi havia anat.

Segons han assenyalat fonts judicials, el Jutjat d'Instrucció número 3 de Palma, encarregat d'instruir el "cas Nóos" i que havia citat Camps per aquest diumenge per tal que declarés per escrit, va acudir a la seva vivenda particular per notificar-li aquesta decisió i no a la seu del Consell Jurídic Consultiu, la direcció que havia posat com a domicili a efecte de notificacions.

Tal i com han indicat les mateixes fonts, consten diligències escrites que la Policia va personar-se unes quantes vegades a casa seva, així com l'hora de la trucada que es va fer al seu domicili, al número que va proporcionar al Jutjat. No obstant això, el Jutjat va posposar finalment la declaració de Camps com a testimoni i per escrit, després que ni dissabte ni diumenge van aconseguir posar-s'hi en contacte.

Segons estava previst, l'expresident valencià havia de respondre aquest diumenge per escrit i en presència de la secretària judicial a les preguntes redactades pel jutge José Casto, les acusacions i les parts en el "cas Nóos", en qualitat de testimoni.

Camps s'ha acollit d'aquesta manera a l'article 412.4 de la Llei d'Enjudiciament Criminal, que disposa que els que van exercir càrrecs com el de president d'una comunitat autònoma "estaran exempts de concórrer a la crida del jutge, però no de declarar, podent informar per escrit sobre els fets de què hagués tingut coneixement per raó del càrrec".

 

Anar al contingut