Girona

L'home acusat de degollar la seva filla de 18 mesos a Girona afirma al judici: "Satanàs em va posseir"

Ha començat a l'Audiència de Girona el judici contra l'home que va confessar haver matat la seva filla petita el novembre del 2011. El parricida confés ha assegurat que l'oració va evitar que matés la seva altra filla, de 8 anys, i que no recorda res del que va passar perquè "Déu ha fet un miracle". El fiscal li demana 19 anys de presó per un assassinat amb traïdoria, mentre que la defensa vol que el seu client sigui eximit i se l'interni quinze anys en un psiquiàtric. Creu que va actuar per un brot psicòtic agreujat per la ingesta d'alcohol.

RedaccióActualitzat

Ha començat a l'Audiència de Girona el judici contra l'acusat de degollar la seva filla petita, de 18 anys, el novembre del 2011 a Girona. El parricida confés ha assegurat que va matar la nena perquè "Satanàs em va posseir". També ha dit que l'oració va evitar que matés la seva altra filla, de 8 anys, que no recorda res del que va passar perquè "Déu ha fet un miracle" i ha retret als professionals que l'han atès que no li hagin fet cap exorcisme.

L'home ha explicat que, dos mesos abans dels fets, va començar a sentir que el diable li parlava i li exigia que fes mal a la seva família. "El diable et demana que li treguis la vida a qui més estimes perquè vol la seva ànima", ha afirmat. Segons el seu relat, després de matar la nena va resar un parenostre, un avemaria i un àngel de la guarda i gràcies a això va recuperar la consciència i va poder trucar al 112 i evitar una altra tragèdia.

El parricida confés ha escoltat la gravació d'aquesta trucada entre sanglots, però ha declarat totalment serè i sense vessar ni una llàgrima. Ha admès que havia tornat a beure d'amagat de la seva ara exdona, però ha negat que fos per agafar valor per matar la petita.

Assassinat amb traïdoria o brot psicòtic agreujat per l'alcohol

El fiscal demana per a ell 19 anys de presó per un homicidi amb l'agreujant de traïdoria i l'atenuant de confessió. La defensa també qualificat els fets d'assassinat, però vol que el seu client sigui eximit i hagi de complir una pena de 15 anys d'internament en un centre psiquiàtric. El lletrat al·lega que va actuar sense ser-ne conscient, empès per un brot psicòtic agreujat de la ingesta d'una gran quantitat d'alcohol.

El fiscal creu que l'acusat sabia el que es feia quan va agafar un ganivet de la cuina i va matar la seva filla petita "conscient de la fragilitat, l'absoluta indefensió i la poca edat" de la criatura. El fiscal sosté que el parricida confés es va aprofitar de la confiança que li tenia la víctima. A més, explica que l'home va avisar el 112 i, quan els agents van arribar al domicili familiar, els va indicar voluntàriament on havia guardat el ganivet.

La defensa, per contra, justifica que l'home va actuar "mogut per les veus que sentia al cap i la presència del diable que li imposava la mort de la seva filla". A més, diu, va demanar a la policia que arribés ràpidament per evitar que el diable l'obligués a matar l'altra filla. Segons el lletrat, el brot psicòtic "molt greu" estava agreujat per l'alcohol.

En el moment dels fets, al domicili on vivien l'acusat, la seva dona i les dues filles que tenien en comú, hi havia al pis l'altra nena, de 8 anys. Quan la policia va arribar al pis del carrer Oviedo, la filla gran era en una habitació mirant la televisió i no s'havia assabentat de res.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut