Marcelo Ruiz Ospina va deixar una carta de comiat amb "retrets" cap a la seva dona.
Marcelo Ruiz Ospina va deixar una carta de comiat amb "retrets" cap a la seva dona.
Girona

El parricida de Girona va deixar una carta amb "retrets" cap a la seva dona

El pare que va decapitar la filla a Girona el novembre del 2011, Marcelo Ruiz Ospina, va deixar una carta de comiat amb "retrets" cap a la seva dona.

RedaccióActualitzat

L'home acusat de degollar la seva filla de 18 mesos a Girona va deixar una carta de comiat plena de "retrets" cap a la seva dona.

A la carta, escrita a l'ordinador mitja hora abans el crim, li diu que es veuran "a la pròxima vida" i li recrimina que li prometés "que lluitaria al seu costat i al costat de les seves filles perquè tot sortís bé", però "no ho va fer així". Ruiz Ospina, també diu a la seva dona que "el diable va visitar casa nostra i em vaig carregar les nenes".

L'acusat va matar la seva filla petita de 18 mesos però va trucar al 112 demanant intervenció policial urgent que li impedís acabar amb la vida de l'altra nena, de 8 anys.

Un metge diu que el va "sorprendre" que el pare que va decapitar la filla a Girona mostrés remordiments immediats.

Aquest dimarts a la tarda ha declarat el metge que va assistir el presumpte assassí, Marcelo R., i ha explicat que el seu discurs era "coherent" quan va acudir al domicili on es va cometre el crim, encara que el processat desprenia "un lleu alè a alcohol."

El metge de l'ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha assegurat que el va "sorprendre molt" que l'home "plorés tant" i mostrés remordiments. Segons ha detallat el doctor durant la seva declaració, el més habitual en persones que pateixen un brot psicòtic o tenen al·lucinacions és que no siguin capaços "de ser crítics amb l'episodi" i no puguin valorar l'abast d'allò que han fet.

Aquesta tarda també havia de declarar la mare de la víctima, però s'ha indisposat i ha necessitat atenció mèdica. Intentaran que declari aquest dimecres al matí, si es troba en condicions de fer-ho.

Dos veïns han manifestat al jutge que sempre els havia semblat normal l'actitud de Marcelo R., encara que aquell 10 de novembre de 2011 van sentir crits des del balcó en els quals apreciaven la paraula diable, a qui l'acusat ha culpat d'haver-lo posseït i obligat a acabar amb la vida de la seva filla.

El fiscal reclama dinou anys de presó per al presumpte assassí, mentre que la defensa sol·licita quinze anys d'internament en un centre psiquiàtric.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut