La presidenta de Navarra després de rebre els pastissos i, en primer terme, una de les persones que els va llançar.
Barcina, després de rebre els pastissos, i en primer terme un dels agressors.
Pamplona

Condemnats fins a 2 anys de presó els acusats d'haver llançat pastissos a la cara de la presidenta de Navarra, Yolanda Barcina

L'Audiència Nacional ha condemnat els acusats d'haver llançat pastissos a la cara de la presidenta de Navarra ara fa dos anys quan presidia una reunió a Tolosa. A tres els han condemnat a dos anys de presó i el quart a un per no haver participat directament en el llançament. Els magistrats mentenen que l'acte és violència corporal.

RedaccióActualitzat

L'Audiència Nacional ha condemnat fins a dos anys de presó els acusats d'haver llançat pastissos a la cara de la presidenta de Navarra, Yolanda Barcina, ara fa dos anys, quan presidia una reunió de la Comunitat de Treball dels Pirineus a Tolosa. En concret, la sentència condemna a dos anys de presó tres dels acusats: Gorka Ovejero Bengoa, el tinent d'alcalde d'Arruazu, a Navarra, en el moment dels fets; Ibon García Garrido i Julio Martín Villanueva, i a un any de presó Mikel Álvarez Forcada, germà de l'exdirigent de Batasuna Joseba Álvarez, perquè no va participar directament en el llançament de pastissos i només va "aixecar els braços". A més, els imposa a tots ells una multa de 900 euros.

Els magistrats consideren provat que el 27 d'octubre de 2011 els condemnats "van llançar pastissos a la senyora Barcina interrompent el consell plenari de la Comunitat de Treball dels Pirineus que se celebrava a Tolosa" i que "hi va haver una acció violenta corporal en què la víctima va ser colpejada fins a tres vegades amb pastissos". La sentència, que els acusa d'un delicte d'atemptat a l'autoritat, afegeix que Barcina "amb tota la cara i el cap ple de merenga" es va aixecar i "intentava matusserament sortir, gairebé sense veure-hi, quan un dels escoltes la va poder portar fins la sortida agafant-la del braç".

Durant el judici, els quatre condemnats van negar ser a Tolosa aquell dia, però l'Audiència ho considera provat ja que dóna credibilitat al testimoni de Barcina, del seu escorta i a un vídeo que el moviment de desobediència al tren d'alta velocitat "MUGITU", del qual formaven part els processats, va penjar el mateix dia dels fets a internet.

Anar al contingut