Barcelona

Segrestats a Síria els periodistes Javier Espinosa i Ricard Garcia

Espinosa treballa per al diari "El Mundo", i Garcia, de Sant Cugat del Vallès, és fotògraf "freelance". Van ser capturats el 16 de setembre, a prop de la frontera amb Turquia, per un grup vinculat a Al-Qaeda.

RedaccióActualitzat

Els periodistes Javier Espinosa, del diari "El Mundo", i el fotògraf "freelance" Ricard Garcia Vilanova, de Sant Cugat del Vallès, estan segrestats a Síria des del 16 de setembre. Ho ha fet públic aquest nit el rotatiu madrileny.

Van ser segrestats a la província de Raqqa, a poca distància de Turquia, just quan pretenien deixar Síria després de dues setmanes cobrint informativament el conflicte.

Els captors serien membres de l'ISIS, l'Estat Islàmic de l'Iraq i Síria, una facció vinculada a Al-Qaeda que ara estaria actuant autònomament. Precisament, l'últim tuit que va fer Espinosa un dia abans del seu segrest, el 15 de setembre, feia referència a aquest grup.

 

 

Des de llavors, els contactes indirectes amb els segrestadors no han servit per saber què demanen a canvi d'alliberar els periodistes.

Espinosa és corresponsal d'"El Mundo" a Beirut i Ricard Garcia és un fotoperiodista especialitzat en guerres que ha treballat per a diferents mitjans de tot el món i ha obtingut diversos premis i mencions d'honor per la seva feina.

Es dóna el cas que Espinosa ja va ser segrestat, també a Síria, l'any passat amb dos periodistes més, i posteriorment va ser alliberat. Demà al migdia es donaran detalls del segrest en una roda de premsa a Madrid.

El segrest de Javier Espinosa i Ricard Garcia Vilanova s'afegeix al del periodista d'"El Periódico" Marc Marginedas, que continua segrestat també des d'aquest setembre.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut