Madrid

El govern espanyol demana una investigació sobre la subhasta elèctrica per sospites de "manipulació"

El ministre d'Indústria, José Manuel Soria, ha dit que el govern considera "inacceptable" l'increment d'un 11% del rebut de la llum. Com que no hi ha cap base que ho justifiqui, l'executiu ha demanat una investigació per veure "si hi ha pogut haver manipulació, si no hi ha hagut transparència i si no hi ha hagut competència" en la subhasta que determina una part de la tarifa.

RedaccióActualitzat

El Ministeri d'Indústria ha sol·licitat a la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència l'obertura d'una investigació sobre la subhasta elèctrica d'aquest dijous, que preveu un increment del rebut de la llum de l'11% al gener. "El govern ho veu inacceptable. Això no es correspon en absolut amb les projeccions que hi havia d'acord amb els preus futurs que el 'pool' havia anat marcant al llarg de les ultimes setmanes", ha dit José Manuel Soria en declaracions al Congrés.

El titular d'Indústria ha justificat així la petició d'una investigació, que haurà d'aclarir "totes les circumstàncies que han envoltat aquesta subhasta" i "veure si hi ha pogut haver manipulació, si no hi ha hagut transparència i si no hi ha hagut competència".

El portaveu del PP al Congrés ha estat qui ha anunciat la petició de l'obertura d'una investigació. Alfonso Alonso ha recordat que el cost de l'energia a Espanya és "un dels més cars d'Europa", només per darrere de Xipre i Irlanda, un fet que és "culpa de la desastrosa política energètica del govern del PSOE".

El govern de José Luis Rodriguez Zapatero "va incrementar el preu de la llum un 68% i va duplicar costos de generació". El govern del PP està treballant "per corregir" la situació i aconseguir que "la llum no pugi" perquè les famílies no s'ho "poden permetre" i perquè l'economia espanyola "no pot competir amb aquests costos", ha remarcat Alonso.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut