La pujada del preu de l'electricitat posa moltes famílies contra les cordes

Càritas alerta que les ajudes que dóna per als subministraments bàsics s'han multiplicat per quatre en només dos anys a la demarcació de Barcelona. La pujada d'un 11% del rebut de la llum al gener podria agreujar encara més la situació.

RedaccióActualitzat

Cada cop hi ha més famílies que pateixen l'anomenada "pobresa energètica", un fet especialment preocupant a l'hivern. La pujada de tarifes encara posa més contra les cordes les persones amb pocs recursos. Segons Càritas, les ajudes que dóna per aquests subministraments s'ha multiplicat per quatre en només dos anys a la demarcació de Barcelona.

El 2011 Càritas pagava el subministrament a 26.800 famílies. Aquest 2013 n'ajudarà 114.000. L'entitat assegura que aquest increment és en realitat més gran perquè la gran majoria de les famílies en situació de pobresa prioritzen per sobre de les factures de serveis la hipoteca i el lloguer, l'alimentació i les despeses vinculades als fills.

La situació de moltes famílies és tan precària que també l'Ajuntament de Barcelona ha hagut d'incloure en les ajudes del capítol d'habitatge el subministrament, on inclou suport econòmic per pagar factures i també la d'ajuts per poder comprar electrodomèstics. Aquesta partida va augmentar un 12% el 2012 respecte a l'any anterior.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut