Centre d'Internament d'Estrangers de la Zona Franca de Barcelona.a
Centre d'Internament d'Estrangers de la Zona Franca de Barcelona.
Barcelona

Sis interns del CIE presenten denúncia per lesions arran de la intervenció dels antidisturbis del 31 de desembre

Segons han avançat fonts judicials a Catalunya Informació, la titular del jutjat d'instrucció número 9 els prendrà declaració aquest dijous. Els sis denunciants al·leguen que els agents els van agredir, si bé l'atestat policial indica que els antidisturbis es van desplegar pel recinte, però no van fer cap intervenció. Els denunciants acumulen diversos advertiments de la direcció del centre per baralles amb altres interns.

Catalunya InformacióActualitzat

Sis interns del Centre d'Internament d'Estrangers de Barcelona han presentat al jutjat una denúncia per lesions arran de la intervenció dels antidisturbis de la policia espanyola el 31 de desembre al recinte de la Zona Franca. Segons han avançat fonts judicials a Catalunya Informació, la titular del jutjat d'instrucció número 9 els prendrà declaració aquest dijous.

Els sis denunciants al·leguen que els agents els van agredir, si bé l'atestat policial indica que els antidisturbis es van desplegar pel recinte, però no van fer cap intervenció. Els denunciants acumulen diversos advertiments de la direcció del centre per baralles amb altres interns.

La polèmica pel funcionament del CIE s'ha accentuat les últimes setmanes i cada vegada són més les veus que denuncien la falta de transparència amb què es gestiona aquest recinte. De fet, el jutjat d'instrucció número 9 de Barcelona ja investiga la mort, ara fa un mes, al CIE d'un home de 42 anys de nacionalitat armènia que estava a punt de ser expulsat del país.

A més, diversos diputats del Parlament de Catalunya han denunciat que se'ls havia impedit l'entrada al recinte. Justament, divendres passat van aconseguir entrar-hi fent-se passar per familiars d'interns.

Anar al contingut