Veïns del barri de Gamonal concentrats a la plaça de l'Ajuntament de Burgos. (Foto: EFE)
Veïns del barri de Gamonal concentrats a la plaça de l'Ajuntament de Burgos. (Foto: EFE)
Burgos

L'Ajuntament de Burgos rebutja la paralització definitiva de les obres al barri de Gamonal

Amb els vots del Grup Municipal Popular, l'Ajuntament de Burgos ha rebutjat les mocions dels grups Socialista i d'UPyD per paralitzar de manera definitiva les obres de remodelació de la principal via del barri a causa dels últims disturbis, i alhora n'ha aprovat una altra presentada d'urgència pel PP per aprovar la interrupció temporal. En el mateix ple, la majoria absoluta dels populars ha impedit votar dues mocions presentades per PSOE i IU en què s'exigia la dimissió de l'alcalde, Javier Lacalle.

RedaccióActualitzat

El ple de l'Ajuntament de Burgos ha rebutjat, amb els vots del Grup Municipal Popular, les mocions dels grups Socialista i d'UPyD per paralitzar de manera definitiva les obres de remodelació del carrer Vitòria a Gamonal, a causa dels últims disturbis ocorreguts al barri, i alhora n'ha aprovat una altra presentada d'urgència pel PP per aprovar la interrupció temporal.

En el mateix ple, la majoria absoluta dels populars ha impedit votar dues mocions presentades amb caràcter d'urgència per PSOE i IU en què s'exigia la dimissió de l'alcalde, Javier Lacalle. UPyD s'ha desmarcat d'aquestes iniciatives, tot i que ha defensat que "per coherència política" Lacalle hauria de renunciar al seu càrrec.

Concentració contra l'alcalde

Durant el ple, centenars de veïns de Gamonal s'han concentrat a la plaça Major de la ciutat, amb crits com "Lacalle dimissió" i "Sí, sí, sí, Gamonal és aquí". En el rerefons de tot plegat hi ha un polèmic projecte urbanístic que ha originat un seguit d'accions de protesta durant aquesta setmana, no només a Burgos, sinó també a Madrid, amb nombrosos detinguts.

La remodelació del barri de Gamonal comporta la construcció d'un bulevard amb places d'aparcament de pagament. Els veïns critiquen aquesta inversió econòmica i es queixen que coincideix amb diferents retallades d'infraestructures socials.

 

 

Anar al contingut