Barcelona

Veus pròximes a Pere Navarro i altres de crítiques demanen a la direcció del PSC que no expulsi els diputats díscols

La rebel·lia de Joan Ignasi Elena, Marina Geli i Núria Ventura en la votació del Parlament per demanar el traspàs de transferències per fer la consulta ha obert un debat en el partit per si se'ls ha d'expulsar o no, un extrem que no agrada a molts socialistes, tant crítics com pròxims a Pere Navarro. Aquest diumenge acaba el termini que els ha donat la direcció perquè entreguin l'acta de diputat.

RedaccióActualitzat

El termini donat per la direcció del PSC als tres diputats que van votar "sí" dijous al Parlament perquè entreguin l'acta de diputat s'acaba aquest diumenge sense que s'albiri un gest per part de Joan Ignasi Elena, Marina Geli i Núria Ventura. La seva negativa ha obert un debat en el partit per si se'ls ha d'expulsar o no.

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, que va lliurar l'acta de diputat un dia abans de la controvertida votació, ha demanat al PSC que no expulsi els tres diputats que dijous es van decantar a favor de demanar a l'Estat la facultat de convocar una consulta i aposta perquè se'ls sancioni.

Diputats pròxims a Pere Navarro també han demanat aquest dissabte que no hi hagi expulsions. En un article a "El Periódico", firmat pel portaveu adjunt, Jaume Collboni, entre d'altres, defensen que el més congruent hauria estat l'abstenció, i recalquen que al partit no hi sobra ningú. Creuen que el PSC ha de ser "el nou reflex de la Catalunya plural i diversa".

Per la seva banda, una altra diputada crítica del PSC, Rocío Martínez-Sampere, ha fet una crida al consens en afirmar que els dirigents del partit han d'"estar a l'altura" i han d'evitar que la formació es pugui fracturar. Martínez-Sampere va acatar finalment la disciplina de vot malgrat mostrar la seva discrepància deixant l'executiva del partit.

Representants d'Avancem, el corrent crític que encapçala Joan Ignasi Elena, s'han reunit per estudiar la situació. Elena s'ha mostrat convençut que continuarà sent diputat del PSC i que no seran expulsats.

Mentrestant, des de Madrid, on se celebrava el Comitè Federal del PSOE, Pere Navarro ha apel·lat a l'"honradesa i la lleialtat" dels tres diputats díscols per entregar el seu escó.

Si abans de la mitjanit no ho han fet, haurà de ser la Comissió de Garanties qui es pronunciï sobre el càstig que mereixen.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut