Yannick Garcia, traductor i professor d'interpretació a la UPF.
Yannick Garcia, traductor i professor d'interpretació a la UPF.
Barcelona

Yannick Garcia guanya el Premi Documenta amb el conjunt de relats "La nostra vida vertical"

El llibre sortirà al març i el publicarà la nova editorial independent L'Altra, creada per Eugènia Broggi.

RedaccióActualitzat

Yannik Garcia ha guanyat el Premi Documenta amb el conjunt de relats "La nostra vida vertical". L'obra guanyadora serà publicada al març per la nova editorial independent L'Altra Editorial, creada per Eugènia Broggi. En edicions anteriors ho feia Empúries.

El jurat, format per Jesús Cartañà, Marina Espasa, Pau Vidal, Josep Cots i Eugènia Broggi, ha subratllat "la varietat estilística, l'elegància, la pulcritud i el rerefons tèrbol del seu univers literari".

Yannik Garcia, nascut a Amposta el 1979, és traductor i professor d'interpretació a la Facultat de Traducció de la Universitat Pompeu Fabra. Ha publicat diversos relats i anteriorment ja ha estat guardonat pel seu recull de poemes "De dalt i de baix" (2003, Edicions 62), II Premi de Poesia Gabriel Ferrater. Al cap de poc, va aparèixer a l'antologia de poesia ebrenca "Terres d'aigua. Poemari de les Terres de l'Ebre" (2004, Cossetània).

El jurat ha explicat que en l'edició d'enguany ha resultat gratament sorprès tant per la joventut de molts dels autors com per la solidesa de les seves propostes. Entre elles, ha volgut remarcar la notable maduresa de l'obra "La mort de l'art", de Pol Beckmann.

Anar al contingut