José Ramón Bauzá en el debat parlamentari d'aquest dimarts.
José Ramón Bauzá en el debat parlamentari d'aquest dimarts.
Palma

L'oposició acusa el govern de Ramón Bauzá de buscar el finançament indirecte del PP amb la "targeta PP blava"

El govern de les Illes justifica la targeta blava de descomptes als comerços pels seus militants perquè "no suposa ni un privilegi ni una donació". No ho veu igual l'oposició, que acusa el govern de Ramón Bauzá de buscar el finançament indirecte del PP.

Catalunya InformacióActualitzat

El govern balear assegura que ha estudiat la implantació de "la targeta PP blava" des del punt de vista de la normativa penal, contractual, electoral i civil i que "no han trobat que contradigui en cap cas la llei." Bauzá va proposar a mitjans d'aquest mes que ser afiliat del PP de les illes tingués descompte mitjançant el que s'ha batejat com a "targeta PP blava" que oferiria descomptes en botigues i comerços als afiliats.

L'oposició adverteix el govern que les empreses que ofereixin aquests descomptes no podran ser després ni contractades ni subvencionades per l'administració perquè si ho fan el PP vulneraria la llei de finançament de partits.

Bauzá ha comentat que "s'ha de respectar la llibertat dels comerços, que voluntàriament volen oferir descomptes i avantatges a un col·lectiu o grup de persones... més de 22.000 afiliats." El president del govern de les Illes Balears s'ha dirigit a l'oposició dient que: "piensa el ladrón que todos son de su condición."

Els empresaris que s'han adherit a la iniciativa marcaran en cada cas quin descompte ofereixen segons les seves possibilitats, si del 10 o del 15%. Fonts del partit han explicat que el que pretenen és"donar valor afegit al fet de pertànyer al PP".

Anar al contingut