Vista aèria de la plaça de la Vila de Sant Andreu de Llavaneres. (Foto: ACN)
Vista aèria de la plaça de la Vila de Sant Andreu de Llavaneres. (Foto: ACN)
Sant Andreu de Llavaneres

Centenars de persones reclamen l'alliberament dels catalans detinguts a França per narcotràfic

Centenars de persones s'han concentrat aquest dijous davant l'ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres per reclamar l'alliberament de Xavi Mora i Jordi Bañeres, els dos veïns de Llavaneres i Canet de Mar que des de fa vuit dies estan empresonats a França per un cas de narcotràfic al ral·li Dakar.

RedaccióActualitzat

Centenars de persones s'han concentrat aquest dijous davant l'ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres per reclamar l'alliberament de Xavi Mora i Jordi Bañeres, els dos veïns de Llavaneres i Canet de Mar que des de fa vuit dies estan empresonats a França per un presumpte cas de narcotràfic al ral·li Dakar.

Mora i Bañeres conduïen un camió que, un mes després d'acabar la prova, va ser localitzat a França amb 1.400 quilos de cocaïna. La pilot del Dakar Rosa Romero ha marcat l'inici i el final de tres minuts de silenci engegant i donant gas amb la moto de Xavi Mora. Les famílies de Mora i Bañeres confien en la innocència dels dos pilots i esperen que quedin en llibertat en els pròxims dies.

El portaveu de les famílies, Albert Roura, ha dit que tenen "la convicció que són innocents i reclamem que tornin ràpidament a casa", i ha explicat que les famílies dels pilots comencen a saber que "ells no han tingut cap relació amb aquesta història". Roura ha assegurat que tant l'informe policial que es va fer 72 hores després de la detenció com l'escorcoll que es va fer la setmana passada als domicilis dels detinguts deixen clara la seva innocència. És per això que demanen a la justícia francesa que no allargui "ni un segon més del que sigui imprescindible la detenció".

Fins que no siguin lliures, els dos municipis repetiran concentracions com la d'aquest dijous. Serà de manera alterna i la setmana vinent, si no ha canviat la situació judicial, s'ha convocat la ciutadania a Canet de Mar. D'altra banda, aquest dijous l'equip Epsilon ha emès un comunicat en què assegura que van ser "terceres persones" les que haurien introduït la droga al camió.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut