Els membres del nou govern egipci juren el càrrec.
Els membres del nou govern egipci juren el càrrec.
Egipte

El nou govern egipci, presidit per Ibrahim Mahlab, ha jurat el càrrec

Aquest dissabte tots els integrants del nou govern interí egipci han pres possessió dels seus càrrecs. També el mariscal i cap de les Forces Armades, Abdel Fattah al-Sisi, que manté els llocs de viceprimer ministre i titular de Defensa.

RedaccióActualitzat
Aquest dissabte tots els integrants del nou govern interí egipci han pres possessió dels seus càrrecs, també el mariscal i cap de les Forces Armades, Abdel Fattah al-Sisi, que manté els llocs de viceprimer ministre i titular de Defensa, segons ha informat la televisió estatal.

En un acte presidit pel president de la República, Adly Mansour, el nou primer ministre Ibrahim Mahlab i la resta de ministres han jurat els càrrecs per a un govern que es dissoldrà d'aquí a uns mesos, després de la celebració de les eleccions presidencials i legislatives.

El nou gabinet està constituït per 31 carteres, en què només hi haurà 11 cares noves, de manera que repeteixen 20 ministres de l'anterior govern.

El fet que Al-Sisi segueixi sent ministre de Defensa complica la seva possible candidatura per a les pròximes eleccions presidencials, ja que la nova Constitució, aprovada per referèndum al gener, obliga que el president d'Egipte sigui un civil.

L'anterior executiu, encapçalat pel Hazem el-Beblawi, va renunciar per sorpresa i en bloc el 24 de febrer passat, pel creixent descontentament popular amb la seva gestió.

 

Anar al contingut