La nevada tornarà al Pirineu aquest dilluns ventós

Dilluns serà un dia amb molts fenòmens destacats: d'una banda tindrem el vent, que bufarà de moderat a fort a molts indrets del país. D'altra, la nevada, que tendirà a revifar al vessant nord del Pirineu cap al vespre. A més a més, hi haurà risc de ruixats i tempestes cap al nord-est i moltes clarianes a la resta de Catalunya. Dimarts, la nevada s'intensificarà.

Actualitzat

La nova setmana començarà amb una situació meteorològica força interessant. Es donarà un equilibri de forces entre l'anticicló de les Açores i una gran zona de baixes pressions, amb dos centres d'acció: un a les illes Britàniques i l'altre sobre el golf de Gènova. Aquesta configuració isobàrica provocarà un temporal molt dur al Cantàbric, obrirà el pas a una important ventada també a Catalunya i farà tornar la neu al Pirineu. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat els avisos per aquest doble motiu.

Per tant, dilluns serà un dia ventós. Es notarà ja de bon matí, a bona part de Lleida, Barcelona i Tarragona. El vent bufarà d'oest i nord-oest moderat, amb alguns cops forts. A partir del migdia, el vent també es reforçarà al Pirineu. La intensitat del vent augmentarà de cara a la nit i la matinada. Només les comarques de Girona tindran un temps més encalmat pel que fa a la ventada.

L'estat del cel serà molt variat. Hi haurà algunes boires a punts del nord-est i grans clarianes cap al sud. A l'entorn del Pirineu i cap al nord-est, el risc de ruixats serà present des del matí, amb una cota de neu que baixarà cap als 1.200 metres. En el cas de les comarques de Girona i nord de Barcelona, poden generar-se puntualment algunes tempestes, acompanyades de calamarsa. El risc de xàfecs es mantindrà a la tarda, mentre que la nevada tendirà a reactivar-se a partir del vespre, i sobretot de matinada, al vessant nord del Pirineu. La cota de neu baixarà al final cap als 1.000 metres.

Al País Valencià, vent moderat o fort que portarà un descens tèrmic a l'interior però que mantindrà valors elevats al litoral. No es descarta alguna gota a les serralades d'interior de Castelló. Cel variable a les Balears, amb algun possible ruixat cap al nord i amb vent del nord-oest entre moderat i fort.

I dimarts...

La primera part del dia serà encara més ventada, amb un mestral més reforçat. La nevada serà considerable al vessant nord del Pirineu, sobretot de matinada i durant el matí, i també saltarà cap al vessant sud.  A la tarda la cota anirà pujant cap als 1.100 metres. Farà sol a gran part del país.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut