Putin davant la premsa a la ciutat de Vladivostok per parlar sobre la crisi siriana. (Foto: Reuters)
Putin proposa tractar la crisi siriana en la reunió del G-20 de la setmana que ve. (Foto: Reuters)
Berlín

Putin es compromet per telèfon amb Merkel a engegar un diàleg per resoldre el conflicte amb Ucraïna

La cancellera alemanya, Angela Merkel, s'ha entrevistat per telèfon amb Vladímir Putin. Segons el govern de Berlín, el president rus ha acceptat la proposta alemanya de crear un grup de contacte per engegar un diàleg polític per resoldre la crisi d'Ucraïna.

RedaccióActualitzat

L'activitat diplomàtica es multiplica a banda i banda de l'Atlàntic per aturar la crisi de Crimea. Rússia, que controla militarment la península de Crimea, ha acceptat participar en un grup de contacte per trobar una sortida negociada a la crisi.

La cancellera alemanya, Angela Merkel, s'ha entrevistat per telèfon amb Vladímir Putin. Segons el govern de Berlín, en la conversa Merkel ha retret a Putin la "inacceptable intervenció russa a Crimea". Tot i això, el president rus ha acceptat la proposta alemanya de crear aquest grup de contacte.

L'objectiu del grup de contacte és engegar un diàleg polític per resoldre la crisi. Aquest grup estaria sota supervisió de l'Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa, que precisament aquest dilluns es reuneix a Viena per valorar la possibilitat d'enviar observadors a Ucraïna.

L'enviament d'observadors també s'ha discutit a la reunió d'ambaixadors de l'OTAN que s'ha fet a Brussel·les, i que ha inclòs una trobada amb un representant ucraïnès

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut