Grups d'encaputxats han destrossat aparadors de botigues i bancs de la Gran Via de Bilbao.
Grups d'encaputxats han destrossat aparadors de botigues i bancs de la Gran Via de Bilbao. (Foto: EFE)
Bilbao

Dos detinguts durant les protestes contra la cimera econòmica de Bilbao

Incidents durant el Fòrum Global Espanya que es fa a Bilbao. Durant les protestes contra aquesta cimera econòmica hi ha hagut la detenció de dues persones, acusades de desordres públics. Grups d'encaputxats ha destrossat aparadors de botigues, han llançat pintura contra sucursals bancàries i han cremat contenidors al centre de la capital biscaïna.

RedaccióActualitzat

Dues persones han estat detingudes aquest dilluns a Bilbao, durant els incidents que hi ha hagut contra la cimera econòmica, Fòrum Global Espanya, que es fa al Museu Guggenheim. Els detinguts els acusen de desordres públics.

Les protestes per aquesta trobada, inaugurada pel rei i amb la participació dels responsables de l'FMI, han acabat amb incidents al voltant de la Gran Via de la capital biscaïna. Una vintena d'encaputxats ha llançat pintura contra sucursals bancàries i han cremat contenidors. Hi ha hagut destrosses en la cafeteria d'un hotel i s'han trencat els vidres de diferents aparadors de botigues amb el llançament de pedres. Els fets han passat després d'una manifestació convocada per la plataforma Gune, de la qual formen part els sindicats ELA i LAB.

Un miler de policies estan desplegats als voltants del Guggenheim. Tot i el gran dispositiu policial, hi ha programades al llarg del dia diverses mobilitzacions de protesta contra aquesta cimera.

Anar al contingut