Rovira durant l'entrevista.
Rovira: "El 9 de novembre decidirem el futur polític del nostre país."
Sant Joan Despí

Marta Rovira afirma que la consulta no és especulativa, sinó que serà decisiva

La consulta sobre la independència de Catalunya serà una realitat el 9 de novembre. Així de convençuda s'ha mostrat la número 2 d'Esquerra Republicana. Marta Rovira ha reiterat que la consulta no només és possible; de fet, ha afegit que no hi ha un pla B, i que el marc legal actual permet que els catalans puguem ser consultats.

RedaccióActualitzat

La secretària general d'Esquerra Republicana, Marta Rovira, en declaracions a "Els matins" de TV3 ha reiterat que la consulta no només és possible, sinó que serà una realitat el pròxim 9 de novembre. Per la líder republicana, no hi ha pla B, i el marc legal permet que els catalans puguin ser consultats.

Rovira ha reafirmat que el referèndum o consulta d'autodeterminació "es farà el 9 de novembre", encara que el govern espanyol s'hi hagi posicionat en contra formalment en el document enviat al Congrés, ja que "els partits catalans tenim un mandat democràtic dels ciutadans" atorgat en les passades eleccions.

Segons la secretària general d'ERC, el 9 de novembre "no farem una consulta especulativa, que ningú no s'equivoqui, decidirem el futur polític del nostre país", i ha afegit que "Catalunya és sobirana per prendre les seves decisions; la independència la declarem, no la demanarem a ningú".

Després d'apuntar que "el govern espanyol no té manera d'evitar que posem urnes al carrer per poder votar", ha afegit que "no podem fer res més, i ERC no canviarà de criteri en això; per això no parlem d'altres plans, només en tenim un, votar."

Rovira ha reconegut, tot i això, que "els catalans haurem de guanyar-nos la independència, ningú no ens ajudarà abans, però una vegada guanyada, la complicitat internacional estarà del nostre bàndol".

Segons la seva opinió, l'opció del "sí i sí" plantejada davant la doble pregunta de la consulta és la que compta amb més possibilitats de guanyar, i no només des del punt de vista "demoscòpic", ha indicat, sinó perquè "no hi ha alternativa, no podem pensar en un any 2015 o un 2016 d'absoluta involució de pèrdua de drets i autonomia, amb un estat molt recentralitzador, que cada vegada va més cap enrere".

Sobre l'acord pel qual l'exconseller socialista Ernest Maragall va de número dos a la llista d'ERC de les eleccions europees, Rovira ha indicat que "l'objectiu és que Esquerra sigui una plataforma que vagi ampliant cada dia la base social per aconseguir una majoria favorable al sí a la independència".

"Si el PSC abandona a meitat de legislatura el seu compromís electoral a favor de la consulta, és lògic que hi hagi un desplaçament de la seva base social cap a ERC", ha afegit.

Anar al contingut