Una mà apilona monedes.
L'economia espanyola creixerà un 3,2% aquest any, segons l'OCDE
Madrid

La inversió estrangera creix a Catalunya i retrocedeix a Madrid

Catalunya ha incrementat un 30% les inversions estrangeres fins els 3.500 milions d'euros. Per contra, el capital forà a Madrid ha disminuït un 7%, tot i que aquesta comunitat encara continua acumulant més de la meitat dels diners que arriben a Espanya. La construcció i el sector financer són els sectors on s'aposta més.

RedaccióActualitzat

Catalunya és la segona comunitat de l'Estat per darrere de Madrid en inversió estrangera. Les dues concentren les tres quartes parts del capital. La distància entre elles, però, és considerable. De cada 100 euros de capital forà, 22 es van quedar a Catalunya, mentre que 55 van anar a Madrid. La tendència beneficia Catalunya. I és que en l'últim any les inversions han crescut un 30% a casa nostra, mentre que a la capital de l'Estat han retrocedit un 7%.

Aquestes dades provenen d'un informe presentat aquest dijous pel secretari d'Estat de Comerç. En roda de premsa, Jaime García Legaz ha estat preguntat sobre si el fet que Catalunya hagi incrementat fins als 3.500 milions d'euros el flux exterior de capital desmunta la teoria que el procés sobiranista espanta els inversors. García Legaz no ha volgut entrar en lectures polítiques. "Les dades que oferim tenen limitacions quant a la seva capacitat explicativa i no se'n pot extreure cap lectura."

La primera posició al rànquing de països que més inverteixen a Espanya hi ha els Països Baixos, tot i que en l'últim any ha estat la inversió del Regne Unit la que més ha augmentat.

Al conjunt de l'Estat la inversió productiva ha crescut gairebé un 9%. Els sectors on més s'aposta són el de la construcció i el financer. El govern ho explica perquè les empreses espanyoles són més competitives, però també, reconeix, perquè Espanya és ara un país més atractiu pel que fa a preus. Algunes de les operacions més sonades van ser la compra d'accions de Fomento de Construcciones y Contratas per part de Bill Gates o George Soros.

Anar al contingut