Madrid

El govern atorga a Adolfo Suárez la màxima distinció civil

En un consell de ministres extraordinari, el govern espanyol ha atorgat a Suárez el Reial i Distingit Orde de Carles III, la màxima distinció civil.

RedaccióActualitzat

El govern espanyol ha fet un consell de ministres extraordinari per atorgar a Adolfo Suárez el Reial i Distingit Orde de Carles III, la màxima distinció civil. La concessió del guardó de manera pòstuma s'ha fet en un acte a porta tancada, en presència de les altes autoritats de l'Estat, així com dels Reis.

Establerta pel Rei Carlos III el 1771, és la primera i més alta condecoració civil que s'atorga a Espanya. El seu grau més alt, el Collaret, està reservat als membres de la Família Real Espanyola, els Caps d'Estat i de Govern i els ciutadans que hagin tingut durant un mínim de tres anys la Gran Creu, el segon grau de la condecoració. Es tracta de la mateixa condecoració que se li va imposar a títol pòstum al primer president de la democràcia que va morir, Leopoldo Calvo Sotelo, el 2008. També la van rebre l'expresident de la República Francesa, Nicolas Sarkozy (2009); els Reis Harald de Noruega, Abdullah de Jordania i Mohammad VI del Marroc; l 'expresident portuguès, Jorge Sampaio, i altres caps d'Estat, entre d'altres el mateix rei Joan Carles des del 1962, quan encara era Infant d'Espanya.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut