Participants a les primàries signen el compromís per poder votar.
Participants a les primàries signen el compromís per poder votar.
Barcelona

El PSC oferirà traductors d'àrab i urdú per facilitar el vot estranger a les primàries

El PSC de Barcelona oferirà traductors d'àrab i urdú per facilitar el vot de barcelonins d'origen estranger a la segona volta de les primàries. La mesura neix després que Jordi Martí impugnés els resultats de la primera volta.

RedaccióActualitzat

El PSC de Barcelona oferirà traductors d'àrab i urdú per facilitar el vot de barcelonins d'origen estranger a la segona volta de les primàries. Aquesta iniciativa representa un reforç per al punt de votació de Ciutat Vella després d'haver detectat una mala praxi en la primera volta de les eleccions del seu candidat a l'alcaldia a les municipals del 2015.

La mesura s'ha pres com a conseqüència de "praxis concretes no desitjables", com ha admès el partit, sobretot a Ciutat Vella, on van anar a votar en grup nombrosos membres de la comunitat pakistanesa a Barcelona.

La taula de Ciutat Vella --juntament amb dues altres-- va ser impugnada per un dels candidats que van concórrer a la primera volta, Jordi Martí, que va al·legar que hi podia haver votants que no sabien a què anaven al col·legi electoral, però la seva petició va ser desestimada; la presidenta de l'Autoritat Electoral, Carme San Miguel, va admetre dilluns que hi havia hagut "praxis incorrectes", però va afirmar que no eren punibles ni van condicionar el resultat.

Amb vista a la segona volta d'aquest dissabte, el PSC contractarà sis traductors en total d'àrab i urdú, que se situaran als tres punts de votació on es va detectar més afluència de ciutadans d'origen estranger: el col·legi de Ciutat Vella, el de Ciutat Meridiana i el de Trinitat Vella.

D'un total de 7.463 barcelonins que van votar a la primera volta de les primàries, 534 van fer-ho en aquests tres col·legis.

Altres mesures

La mesa de Ciutat Vella també es veurà reforçada en altres punts: es renovaran els integrants de la mesa electoral perquè els de la primera volta van patir un "desgast molt important", es dotarà el punt de votació de més mitjans logístics i materials i l'autoritat electoral que regeix el procés tindrà més presència --de cinc a deu persones-- i hi serà en tot moment.

La segona volta se celebrarà aquest dissabte i enfrontarà l'exdiputat Jaume Collboni i la regidora Carmen Andrés.

Anar al contingut