Turistes passejant-se pel centre comercial La Roca Village (ACN)
Turistes passejant-se pel centre comercial La Roca Village (ACN)
La Roca del Vallès

La Confederació Catalana de Comerç recorre al Suprem la declaració de la Roca com a municipi turístic

La Confederació Catalana de Comerç recorrerà la decisió del TSJC i alerta que, en cas de perdre, altres municipis amb centres comercials podrien demanar el mateix

RedaccióActualitzat

El tortuós camí judicial que la Roca del Vallès està recorrent per esdevenir municipi turístic, cosa que permetria als seus comerços, entre ells l'"outlet" de luxe La Roca Village, obrir tots els dies de l'any, encara no s'ha acabat. A escasses 24 hores que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya avalés aquesta declaració, la Confederació Catalana de Comerç ha decidit recórrer-la al Tribunal Suprem.

Aquest ens considera l'atribució de municipi turístic per a la Roca "injusta" i "una burla" cap a aquest concepte. Denuncien que la localitat "no té activitat hotelera, ni monumental ni cultural", sinó únicament "el centre comercial de La Roca Village". L'entitat que lidera Miquel Ángel Fraile creu que la sentència del TSJC està basada en un defecte de forma, i és que la Generalitat va actuar fora de temps, fet que va propiciar que el tribunal donés la raó a l'Ajuntament de la Roca.

En el comunicat emès, també es carrega contra l'alcalde d'aquest municipi del Vallès Oriental en considerar que els arguments són "falsos" ja que La Roca Village no ha generat cap benefici ni oferta turística per al municipi.

L'entitat alerta que si l'Alt Tribunal no li dóna la raó, "altres municipis amb centres comercials, com Sant Boi i Cornellà de Llobregat, Barberà del Vallès i Badalona podrien demanar ser considerats municipis turístics".

 

 

Anar al contingut