Gràfic que il·lustra que el 90% de municipis que han contestat estan disposats a ajudar a organitzar el 9-N.
La majoria de municipis que han respost ajudaran a organitzar el 9-N.
Barcelona

Nou de cada deu ajuntaments que han respost al govern ajudaran en l'organització de la consulta del 9-N

Ha contestat un 30% dels municipis consultats pel govern i la majoria dels disposats a col·laborar estan en mans de CiU i ERC

Catalunya Informació/RedaccióActualitzat

Nou de cada deu municipis que han respost a la petició del govern es mostren disposats a col·laborar amb l'organització de la consulta del 9 de novembre, segons dades a les quals ha tingut accés Catalunya Ràdio. De moment han respost 286 municipis, dels 947 que té Catalunya, xifra que suposa prop del 30% del total. La vicepresidenta Joana Ortega va enviar el mes passat una carta a tots els alcaldes de Catalunya per conèixer el seu compromís i col·laboració per organitzar una consulta.

La majoria dels que han respost afirmativament a la pregunta són ajuntaments governats per CiU i ERC. En total hi ha 262 municipis que han dit que sí, 7 que no i 17 que expressen dubtes. Els favorables són sobretot municipis mitjans i petits, però també ciutats i caps de comarca com Girona, Ripoll, Igualada, Sant Cugat del Vallès o Manresa, tots governats per CiU.

Dels governats per ERC hi ha, per exemple, Santpedor, Vilanova de Meià i Sant Vicenç dels Horts. Destaquen també els municipis governats pel PSC que s'han declarat disposats a col·laborar en l'organització del referèndum, com ara Gavà, les Masies de Voltregà, Corbera d'Ebre i Castellar del Vallès.

Entre els que ja han dit que no estan disposats a ajudar predominen els municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona que tenen alcaldes socialistes, com ara Cornellà de Llobregat, Barberà del Vallès, Pineda de Mar, Sabadell i Malgrat de Mar. També n'hi ha algun de petit, com Borredà. A banda del PSC, també hi ha el cas de Benavent de Segrià, governat pel PP.

Finalment, n'hi ha 17 que han expressat dubtes, dels quals 14 són socialistes. Entre aquest, hi ha l'Hospitalet de Llobregat i Terrassa. També n'hi ha dos de CiU, que són Das i Ibars de Noguera.

 

Anar al contingut