Soldats nord-americans entrenant-se
Soldats nord-americans entrenant-se (Reuters)
Washington

Els EUA desplegaran 600 militars a Polònia i els països bàltics per la crisi d'Ucraïna

L'administració Obama acusa Rússia de no fer passos per rebaixar la tensió i l'amenaça amb sancions més dures

RedaccióActualitzat

Enduriment de Washington cap a Moscou. L'administració Obama acusa Rússia de no fer passos per rebaixar la tensió, l'amenaça amb sancions més dures i es disposa a desplegar, a partir d'aquest mateix dimecres, 600 soldats a Polònia i els països bàltics, per participar en unes maniobres de l'OTAN per enfortir la seguretat a la zona.

"L'agressió de Rússia a Ucraïna ha renovat la nostra determinació d'enfortir els plans i les capacitats de defensa de l'OTAN, i per demostrar el nostre continu compromís amb la defensa col·lectiva reforçarem els nostres aliats de l'OTAN a l'Europa central i oriental", ha dit en roda de premsa el contraalmirall John Kirby, portaveu del Departament de Defensa.

Els primers a arribar seran 150 soldats de la 173a brigada aerotransportada amb base a Itàlia, i uns 450 soldats més ho faran a Estònia, Lituània i Letònia entre el cap de setmana i dilluns.

Els EUA no han especificat quant de temps s'estaran desplegats però sí que han avançat que hi haurà diverses rotacions fins a finals d'any.

Nou cop als acords de Ginebra

El govern de Kíev ha rellançat l'operació antiterrorista a l'est d'Ucraïna. El president ucraïnès ha acusat els activistes prorussos d'haver traspassat la línia vermella, després que han aparegut dos cadàvers a Sloviansk, un dels quals, amb senyals de tortures, és el d'un polític del seu partit.

A més, uns desconeguts han disparat, sense conseqüències, contra un avió de reconeixement ucraïnès quan sobrevolava la zona.

Anar al contingut