Barcelona

Cañas renuncia a l'escó del Parlament en ser imputat pel TSJC en un presumpte cas de frau fiscal

L'exportaveu de Ciutadans diu que la seva decisió és temporal i reversible, i confia a demostrar a curt termini la seva innocència

RedaccióActualitzat

L'exportaveu de Ciutadans al Parlament, Jordi Cañas, ha anunciat aquest divendres en roda de premsa que dilluns renunciarà a l'escó de diputat. Cañas ha pres aquesta decisió després que dijous li arribés una providència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que el cita a declarar com a imputat per un presumpte delicte contra la Hisenda Pública. Se'l vincula amb un entramat d'empreses que hauria emès factures falses per defraudar mig milió d'euros de l'impost de societats el 2005

Cañas ha dit que dimiteix per tenir un comportament exemplar, per honrar els votants que li han donat suport i confiança i per renunciar a la seva condició d'aforat i ser tractat com un ciutadà corrent.

L'exportaveu parlamentari de C's ha acabat, però, amb un missatge per a aquells que puguin alegrar-se de la seva dimissió: "Tornaré." Assegura que la seva decisió és temporal i reversible i confia a demostrar en poc temps la seva innocència i tornar a ser un representant públic en les institucions, l'honor més gran de la seva vida, ha dit.

Cañas s'ha enfonsat davant la premsa quan ha volgut agrair el suport dels seus pares, de qui ha dit que va aprendre els valors del treball, l'esforç, la dignitat i l'honorabilitat. Emocionat, ha hagut d'interrompre el seu discurs abans d'explicar que el que més el molesta de tot és l'impacte i la preocupació que veu als seus ulls. Després d'un altre silenci, ha acabat la compareixença dient: "Només espero que estiguin orgullosos."

El passat mes de gener, en fer-se públic que estava sent investigat, Cañas va decidir deixar el càrrec de portaveu perquè aquesta qüestió no afectés l'activitat parlamentària del seu grup. En aquell moment, també va anunciar la seva predisposició a renunciar a l'acte de diputat si la investigació s'allargava o resultava finalment imputat.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut