Dissabte amb més núvols que pluja i amb temperatures diürnes més altes

El cap de setmana ha començat amb calma, amb un matí de dissabte per aprofitar en general tot i els núvols alts i mitjans. A la tarda, arribada de més núvols i alguns ruixats al Pirineu. Al final del dia estarà més tapat, però les pluges no seran significatives. Diumenge farà més sol.

Actualitzat

Dissabte vivim una petita treva meteorològica d'unes hores: el temps que trigarà a arribar a Catalunya una nova cua frontal, associada a una pertorbació atlàntica. La borrasca es desplaça pel canal de la Mànega, i el seu radi d'acció arriba a casa nostra. A més a més, torna a entrar aire fred a les capes altes atmosfèriques.

Núvols en augment

Aquesta treva no s'ha traduït en un temps assolellat, tot i que hi ha hagut força sensació de sol a molts indrets durant alguns moments del matí. El sol es veu enteranyinat o enterbolit per núvols alts del tot inofensius que van en augment de manera progressiva. Serà a partir de la tarda quan arribaran núvols més compactes. Els ruixats es reactivaran al Pirineu, on cauran amb intensitat puntualment moderada. Amb el pas de les hores, ja de cara al vespre i a la nit, poden caure alguns xàfecs, sobretot a punts del terç oest i també al nord-est, tot i que pot escapar-se alguna gota a qualsevol indret. En general, parlarem de fenòmens molt febles i poc abundants, però sempre hi haurà la porta oberta per alguna tempesta puntualment forta.

Vent canviant

El pas del front portarà vents canviants: el matí ha començat amb una mica de mestral a les Terres de l'Ebre o el Camp de Tarragona. Bufarà sud-oest a bona part de la costa durant les hores centrals del dia, i de cara a la nit tornarà el mestral a l'extrem sud i la tramuntana a l'Empordà.

Més contrast tèrmic

Pel que fa a les temperatures, hem tingut unes mínimes una mica més baixes a punts d'interior, sobretot al nord-est, i alguns valors més alts a les comarques de Tarragona degut al vent. Les màximes pujaran gairebé arreu i assoliran valors de fins a 24 o 25 graus.

Al País Valencià i les Balears, l'ambient també serà més suau. El vent de ponent i sud-oest serà un factor a tenir en compte, sobretot de cara a la tarda i a les Pitiüses. El cel es veurà variable al País Valencià i farà més sol a les Balears.

I per diumenge...

El vent es reactivarà a la meitat sud del país i també al Pirineu. Les temperatures baixaran. Hi haurà més estones de sol, però també la possibilitat d'algun ruixat feble i dispers a l'extrem nord.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut