Tarda assolellada en general, però amb vent als dos extrems del país

El cap de setmana ha començat amb tramuntana i mestral, però també amb força sol. L'excepció és el vessant nord del Pirineu, on continua el cel més ennuvolat. A la tarda també es veuran nuvolades d'evolució al nord-est. Diumenge, l'anticicló s'acabarà d'instal·lar sobre Catalunya i el temps serà radiant.

Actualitzat

Dissabte tenim un temps condicionat per un anticicló, amb centre al canal de la Mànega, i una borrasca, situada al centre d'Itàlia. Aquesta configuració isobàrica és la clàssica d'una entrada de tramuntana i mestral a Catalunya. Aquest patró de vent també provoca que hi hagi núvols al vessant nord del Pirineu i un cel molt més assolellat a la resta.

El vent no afluixa

La tramuntana i el mestral continuaran bufant amb força a l'Empordà i a les Terres de l'Ebre, amb una mica de pausa fins a mitja tarda a les comarques tarragonines. També bufarà el vent de nord al Pirineu. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) manté activats avisos per vent i estat de la mar. Durant la primera part del dia els cops han arribat a 122 km/h a Portbou o 88 a Boí, segons les dades del Servei. A l'Hospitalet de l'Infant hi ha un cop de vent de 105 km/h segons la xarxa de Meteoclimatic.

Pocs núvols

Tot i que els núvols es mantindran, la nevada anirà de baixa al vessant nord del Pirineu. La precipitació serà d'intensitat feble i deixarà quantitats minses poc abundants. Fins a migdia, hi havia registres de fins a 10 mm a Certascan i Lac Redon, o 3 a Vielha. La cota estarà situada al voltant dels 2.000 metres. A la resta, esperem una tarda per aprofitar, amb sol a la major part del país, amb alguns núvols d'evolució, en principi sense conseqüències. 

Temperatures amb pocs canvis

De nou hem tingut unes temperatures mínimes molt condicionades per la ventada al Pirineu i a l'Empordà. En aquests indrets ventosos, les temperatures de primera hora han pujat. El mestral ha afluixat una mica respecte ahir i per aixó les temperatures han pogut baixar una mica. A la resta del territori, han baixat de maner més clara, amb davallades d'entre 3 i 5 graus. Les màximes es mantindran o pujaran. El sostre dels termòmetres estarà sobre els 27 graus.

Pel que fa al País Valencià, també esperem vents amb cops forts a Castelló, i més moderats a les serralades de València. El cel continuarà assolellat en general. A les Balears, els núvols seran poc abundants, i es localitzaran a Mallorca i Menorca. 

Diumenge, arriba la calma

L'anticicló avançarà un pas l'últim dia de la setmana. El moviment farà que la ventada desaparegui, i el resultat serà un dia radiant en general, amb un matí fresc o fred però amb un migdia molt suau.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut