Madrid

El Tribunal Constitucional tomba l'euro per recepta a Catalunya

El tribunal, en canvi, dóna llum verda a les taxes judicials de la Generalitat, que el govern espanyol va recórrer

RedaccióActualitzat

El Tribunal Constitucional (TC) considera inconstitucional el pagament de l'euro per recepta que la Generalitat va implantar el juny del 2012. La taxa estava suspesa de manera cautelar des del gener del 2013 quan el Constitucional va admetre a tràmit el recurs que hi va plantejar en contra el govern espanyol. En els mesos que va estar en vigor, el govern català va recaptar 40 milions d'euros.

La resolució del ple del Constitucional s'ha sabut en plena roda de premsa després de la reunió setmanal del govern. El seu portaveu, Francesc Homs, no ha entrat a fons en la resolució, però sí que ha criticat durament que no es permeti a Catalunya aplicar aquesta taxa, que ajudaria a pal·liar l'actual situació econòmica.

Llum verda a les taxes judicials

D'altra banda, el TC ha avalat el cobrament de les taxes judicials per part de la Generalitat. La sentència les declara constitucionals i rebutja el recurs del govern espanyol contra el decret que les regula. Amb aquesta mesura, el govern català preveia recaptar entre 15 i 20 milions d'euros.

L'alt tribunal havia deixat en suspens l'aplicació de les taxes mentre no prenia una decisió.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut