Barcelona

El PSC crida a votar contra les polítiques de dretes i a no centrar-se només en el debat sobiranista

Actualitzat

En l'acte d'inici de campanya de les eleccions europees, Javi López ha demanat el vot pel PSC per derrotar tant la dreta europea com Mariano Rajoy. De fet, el missatge del PSC en aquesta campanya és "Canviem Europa. Aturem Rajoy", un eslògan que planteja els comicis com una revàlida al president espanyol i contra les polítiques d'austeritat del Partit Popular.

Més enllà de la crisi, el PSC ha de fer front al debat sobiranista, que ha portat conflictes interns en el partit. En el míting d'inici de campanya al pavelló municipal del Guinardó, davant d'unes 400 persones, el primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha demanat que la consulta no monopolitzi la campanya. "Com més agiten les banderes, més amaguen les seves polítiques antisocials", ha denunciat, en referència al govern d'Artur Mas.

El candidat Javi López ha demanat el vot tant del que estan descontents amb la disciplina fiscal de Rajoy i la dreta europea com dels que discrepen de la política del president espanyol envers Catalunya.

Javi López, amb 28 anys, és el més jove dels candidats i fa tàndem amb Esther Niubó, que té 33 anys. Ocupen el sisè i el quinzè lloc a la llista dels socialistes. 

A més de les dues visites -la primera aquest diumenge a Tarragona-, del líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, també serà molt esperat l'acte central de campanya, el 21 de maig a Barcelona, amb el candidat del Partit Socialista Europeu (PES) a la presidència de la Comissió Europea (CE), Martin Schulz, amb la cap de llista del PSOE, Elena Valenciano, mentre que també aniran a Catalunya altres dirigents, com Carme Chacón.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut