Cesano Boscone

L'exprimer ministre italià Silvio Berlusconi comença els treballs socials a un centre d'assistència a malalts d'Alzheimer

L'exprimer ministre ha estat rebut amb crits de simpatitzants que li han donat suport dient "Silvio, ets gran!"

Actualitzat

L'exprimer ministre d'Itàlia, Silvio Berlusconi, ha viscut aquest divendres el seu primer dia de treballs socials al centre d'assistència de persones grans i discapacitats que la Justícia italiana li va assignar en substitució de la pena de presó.

Durant els pròxims deu mesos, Berlusconi anirà a l'edifici de la fundació Sagrada Família a la localitat milanesa de Cesano Boscone, i assistirà un grup de 20 malalts d'Alzheimer. La condemna que el jutge li ha imposat l'obliga a presentar-s'hi almenys un dia per setmana i no menys de quatre hores per jornada durant gairebé un any.

Si, a l'arribada, l'exprimer ministre italià s'ha mostrat seriós i sense obrir la boca, a la sortida ha saludat els periodistes amb un somriure a la cara. Fins i tot s'ha deixat petonejar i abraçar per una dona que, en el moment que el seu vehicle estava a punt de marxar, l'ha cridat i li ha donat una carpeta blava on es llegia "Silvio forever" (Silvio, per sempre).

Un grup de simpatitzants també s'han congregat a les portes del centre per cridar "Silvio, ets gran!", a la qual cosa el líder conservador ha respost: "Sí, ho sé".

Però no tot han estat mostres d'afecte. El sindicalista Pippo Fiorito l'ha rebut entre crits "els treballadors italians tenim un somni al cor: Berlusconi, a San Vittore!", fent referència a la presó de Milà.

La pena

A Berlusconi se'l va condemnar a serveis socials en substitució de la condemna a quatre anys de presó pel "cas Mediaset", un delicte de frau fiscal per la compravenda de drets de pel·lícules nord-americanes durant la dècada dels noranta.

El polític no pot ingressar a la presó per tenir 77 anys i, el 15 d'abril, el Tribunal de Vigilància Penitenciària de Milà va assignar-li els serveis socials que la seva defensa havia sol·licitat per evitar l'arrest domiciliari.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut