Girona

Els Mossos engeguen una campanya al carrer contra els mòbils robats

Els agents engeguen una campanya per frenar l'increment del nombre de denúncies registrades

Actualitzat

Els Mossos han començat una campanya contra els mòbils robats davant l'increment del nombre de denúncies registrades. Els agents fan controls aleatoris als ciutadans i els aturen per comprovar si porten mòbils robats. A més, "l'operatiu saldo" també l'estan fent en botigues de compravenda i de reparació d'aparells. Comproven que tots els aparells tinguin factura i s'hagin comprat legalment.

A Girona, on fa dos mesos i mig que els Mossos han començat aquest tipus d'actuacions, els agents han parat més de 700 persones al carrer per comprovar que els mòbils que porten no han estat robats.

Els agents busquen l'IMEI del telèfon, que és el número que identifica l'aparell, i comproven amb la comissaria que no consti com a sostret. De moment, han pogut detectar que gairebé un 5% dels mòbils que han inspeccionat constaven com a robats o perduts.

L'operatiu ha permès als Mossos fer 14 detencions, i a 17 persones més se les acusa de portar un mòbil robat, tot i que no van ser ells els lladres ni sabien que l'aparell havia estat sostret.

Els mòbils són objecte de robatori o furts de forma cada vegada més freqüent i del 2012 al 2013 aquest delicte va augmentar un 25%. Són dels aparells més desitjats pels lladres pel seu valor elevat i perquè els poden vendre de manera molt ràpida.

La campanya és efectiva i es podria estendre a la resta de Catalunya.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut