Els impulsors del multireferèndum desoiran l'ordre de la Junta Electoral i trauran les 300 urnes al carrer

"No serà tan fàcil que 300 taules de vot se'n vagin cap a casa amb aquest acord tan pobre i tan contradictori"

Actualitzat

La plataforma organitzadora del multireferèndum previst per diumenge ha decidit interposar un recurs contra la prohibició dictada per la Junta Electoral Central. Deixen clar que no seguiran l'ordre i trauran les 300 urnes que tenien preparades al carrer per al mateix dia de les eleccions europees.

Les entitats catalanes impulsores d'aquestes consultes ciutadanes no estan d'acord que els temes plantejats siguin de debat polític i puguin influir en el vot dels comicis europeus. Hi veuen una estratègia directa per evitar que el dret a decidir tingui també protagonisme el dia de les eleccions. I qüestionen la coherència de la decisió perquè el mateix dia la Junta Electoral autoritza dues consultes a Torrelodones i Alcoi, però cap a Catalunya.

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", el portaveu dels impulsors del multireferèndum, Gerard Batalla, ha assegurat:

"Tenim molt clar que això és legal, que no anem contra el procés electoral. Presentarem recurs i veurem a veure què passa. El que no estem disposats a fer, el que no serà tan fàcil és que 300 taules de vot se'n vagin cap a casa només amb aquest acord tan pobre i tan contradictori de la Junta".

La seva intenció és consultar sobre el pagament del deute català, el consum de transgènics, BCN World o la línia elèctrica de molt alta tensió (MAT).

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut