Barcelona

Montserrat Roig, Isabel Allende i un text sobre els ocells, a les proves de la selectivitat

La majoria dels estudiants considera "fàcils i accessibles" els exàmens de castellà i català

RedaccióActualitzat

L'examen de llengua castellana i literatura ha donat el tret de sortida a la selectivitat d'aquest any. Uns 31.000 estudiants s'examinen entre aquest dimecres i divendres de les proves d'accés a la universitat. De la prova de castellà, els estudiants n'han sortit majoritàriament contents. Podien triar entre dues opcions: un comentari de text sobre "La casa de los espíritus", d'Isabel Allende, i preguntes sobre "La Celestina", o bé un escrit sobre neologismes i preguntes sobre el llibre "Tres sombreros de copa".

Després del castellà hi ha hagut l'examen de llengua catalana, amb un text de "Molta roba i poc sabó", de Montserrat Roig, i un article científic sobre els ocells. En línies generals, els alumnes han qualificat de "fàcils i accessibles" tant l'examen de castellà com de català. Segons els examinands, potser ha estat una mica més complicat el de català. Després d'examinar-se de matemàtiques, els alumnes tornaran a classe. A la tarda serà el torn de literatura catalana o dibuix tècnic.

La Comissió Coordinadora de la Selectivitat s'ha assegurat que aquest any no hi hagi cap mena de problema derivat dels exàmens. L'any passat es van detectar problemes en un examen de matemàtiques. També hi va haver errors d'impremta en els enunciats d'algunes proves, errors que van desconcertar els estudiants.

Per poder superar les proves i accedir a la universitat, els estudiants han d'obtenir un 5 de mitjana entre la nota del Batxillerat, que equival al 60%, i la qualificació de la selectivitat, que val un 40%. La nota d'admissió pot arribar fins als 14 punts.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut