L'alcalde de Torredembarra escortat per la Guàrdia Civil.
L'alcalde de Torredembarra va ser detingut dijous.
Torredembarra

L'oposició demana la dimissió de l'alcalde i els regidors de Torredembarra implicats en la trama de corrupció

PSC i ERC esperen explicacions de CiU i PP. Alternativa Baix Gaià proposa la creació d'una gestora

RedaccióActualitzat

L'oposició a l'Ajuntament de Torredembarra ha fet aquest dissabte les primeres valoracions de la situació al consistori, just després de la primera nit a presó de l'alcalde, Daniel Masagué.

El portaveu del PSC, Jordi Solé, ha qualificat de "greus" els fets d'aquests últims dies, i ha demanat explicacions a CiU i PP per veure "quines són les alternatives que hi ha" per governar Torredembarra a partir d'ara.

Eduard Rovira, portaveu d'ERC, s'ha manifestat en la mateixa línia i, igual que Solé, ha reclamat la dimissió de Masagué i dels regidors imputats en el cas de corrupció. L'altre grup de l'oposició, Alternativa Baix Gaià (ABG), en un comunicat, aposta també per les dimissions i proposa la creació d'una gestora.

El portaveu socialista ha dit que el poble està en "estat de xoc" i ha insistit que la "responsabilitat democràtica" de la situació recau en CiU I PP i creu que haurien de donar explicacions clares del que està passant. Rovira, per la seva part, ha insistit que "el fet que hagin deixat Daniel Masagué a la presó sense fiança és la demostració que el cas que estem vivint és greu".

La trama es va destapar dijous quan la Guàrdia Civil va registrar l'Ajuntament de Torredembarra durant catorze hores. L'operació va acabar amb la detenció de l'alcalde, sis regidors i l'empresari local Blas Niubó. El jutge va decretar presó provisional per a l'alcalde. La resta de detinguts van ser alliberats amb càrrecs.

 

Anar al contingut