Sant Joan Despí

Felip Puig defensa la presumpció d'innocència de l'alcalde de Torredembarra

El conseller d'Empresa i Ocupació diu que abans de prendre cap decisió sobre el futur de l'alcalde convergent de Torredembarra escoltaran la seva versió dels fets

RedaccióActualitzat

El  conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, defensa la presumpció d'innocència de l'alcalde de Torredembarra, Daniel Masagué, recentment empresonat per corrupció.

A l'entrevista del diumenge del 324, Felip Puig ha explicat que, abans de prendre cap decisió sobre el futur de l'alcalde convergent de Torredembarra, empresonat per un presumpte cas de corrupció, escoltaran la seva versió dels fets.

"Si hi ha algú que no fa la seva feina amb correcció a la llei i, per tant, perd el nord o no compleix amb la legalitat, ho haurà de pagar amb totes les conseqüències."

Puig assegura que, de moment, no pot fer cap manifestació en relació amb l'alcalde, a qui, diu, considera "un bon amic". Explica que fa "molts anys" que el coneix i que "quan sapiguem de què se l'acusa i quina és la seva explicació, prendrem decisions".

Felip Puig també ha fet referència a la imputació d'Oriol Pujol i per tant a la interenitat a la secretària general de Convergència i  manté que aquesta situació de dualitat al capdavant del partit no pot perpetuar-se. Puig, però, critica a la justícia perquè encara no ha pres decisions. Assegura que estan "convençuts de la innocència d'Oriol Pujol".

"D'aquí a uns mesos ens plantejarem alguna solució" diu Puig, encara que ha assegurat que ell no aspira a substituir a Pujol de forma permanent.

Esquerra al govern

El conseller ha defensat l'entrada d'Esquerra al govern. Considera que en les eleccions europees hi va haver "un punt d'excessiu tacticisme" que els va impedit anar junts, però albira un escenari diferent a la tardor:

"Depenent del que fem el 9 de novembre, si hi ha consulta o ens la prohibeixen, que és el que sembla que volen fer des de Madrid, estarem en un escenari que el govern de concentració nacional, de coalició, s'imposarà per si mateix."

Unió contra les "tensions creatives"

Sobre les tensions amb Unió, diu que s'han d'afrontar amb generositat i no pas a través de les vanitats personals.

"Aposto perquè CiU continuï sent la força central del país durant molts anys. Espero que totes les tensions creatives que tenim se solucionin amb una perspectiva de generositat col·lectiva i no pas des d'una visió d'egoisme o de petites vanitats personals".

"No" a la reforma fiscal

Felip Puig, en el seu paper de conseller d'Empresa i Ocupació, ha criticat radicalment la reforma fiscal del govern espanyol, que considera que és fruit d'una visió ultraliberal de l'executiu de Mariano Rajoy.

Puig, que també s'ha referit a la delicada situació de Panrico, ha criticat, entre altres coses, la intenció de fer tributar les indemnitzacions per acomiadament. Ho ha qualificat d'error desafortunat. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut