Barcelona

Homs assegura que no hi haurà noves retallades al sector públic català

El conseller de la Presidència, en declaracions al programa ".CAT", de TV3, diu que la reducció del dèficit públic en un 52% que ha hagut de fer la Generalitat ha estat molt cruenta i que no s'ha fet enlloc més

RedaccióActualitzat

En declaracions al programa ".CAT", de TV3, el conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha assegurat que la Generalitat ja ha fet prou retallades i que no hi haurà més sacrificis en el sector públic.

Segons Francesc Homs, la Generalitat ha hagut de fer una retallada en la despesa pública del vint per cent. I afirma que aquesta retallada no s'ha fet a Espanya ni a cap altre país de la Unió Europea. El conseller de la Presidència diu que la reducció del dèficit públic que ha hagut de fer el govern català ha estat molt cruenta:

"Hem fet una retallada del vint per cent. Jo, que vaig per aquests mons de Déu a explicar el que està passant a Catalunya, perquè a fora a l'estranger hi ha molt d'interès... a fora no han retallat un vint per cent de la seva despesa pública. Això no ho ha fet l'estat espanyol ni per casualitat. Ells han reduït el dèficit un cinc per cent, nosaltres un 52 per cent. Aquesta és una realitat molt cruenta dels números, no es pot anar més enllà."

Homs culpa el govern central de les retallades tan dràstiques que la Generalitat ha hagut d'aplicar en el sector públic per poder fer front a la reducció del dèficit públic que exigeix Madrid. Els principals perjudicats per aquestes retallades han estat els funcionaris públics:

"És el que fa que els nostres funcionaris cobrin una paga menys que els funcionaris de l'Estat espanyol. És el que fa que tingui com a conseqüència unes retallades extra. D'aprimament, jo no vull pas enganyar ningú, a conseqüència de la crisi, poc o molt n'hi hauria hagut. Però una cosa és que hi hagi una reducció de la despesa pública i una altra cosa és que hi hagi les retallades que se'ns estan aplicant."

En aquest sentit, Homs ha assegurat que s'han acabat les retallades en el sector públic perquè ja s'han fet prou sacrificis.

El conseller de la Presidència també ha criticat les mesures recentralitzadores que ha aplicat l'executiu central i que han reduït competències a la Generalitat. Com a exemple, Homs ha parlat de la regulació de les condicions laborals dels funcionaris de la Generalitat, de la fixació dels horaris comercials o de l'articulació de polítiques socials, de polítiques mediambientals o urbanístiques.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut