Girona

Un nou moviment municipalista amenaça de dividir encara més el PSC

La creació de l'associació de càrrecs locals crítics anomenada Moviment Catalunya proposa concórrer a les municipals al marge del PSC

RedaccióActualitzat

Nou entrebanc en el camí del PSC. Després de les dissensions internes que han acabat amb la marxa del moviment Avancem, els sectors crítics amenacen ara el món local.

La creació de l'associació de càrrecs locals crítics anomenada Moviment Catalunya proposa concórrer a les municipals al marge del PSC. Antics dirigents del partit, com Antoni Castells, Montserrat Tura i Joaquim Nadal, han donat suport a l'associació.

La plataforma es va constituir divendres en un acte a Girona. A banda de Ros, Castells i Tura, el moviment també incorpora l'exlíder del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, que va aprofitar l'acte per anunciar que abandona el partit.

Moviment Catalunya defensa el socialisme i el catalanisme progressista i dóna suport al dret a decidir. No es consideren, però, una escissió del PSC.

La nova marca neix amb la intenció de crear candidatures municipals de cara a les eleccions del 2015 al marge del PSC, però sense descartar-hi acords. De fet, Àngel Ros ja ha dit que vol repetir com a candidat del PSC a Lleida, però des de Moviment Catalunya no es descarta que intenti fer una coalició amb la nova plataforma.

Mentrestant, l'aparell del PSC prepara el congrés extraordinari del dia 19, del qual sortirà la nova direcció de Miquel Iceta. Caldrà veure quina és la reacció del partit davant d'aquest nou moviment. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut