Pròxim Orient

Detenen sis sospitosos de cremar viu el jove palestí i un altre acusat de l'assassinat dels tres estudiants jueus

La policia encara està pendent de detenir els que considera que són els dos sospitosos principals d'aquest triple assassinat

RedaccióActualitzat

Un dels sis detinguts que la policia hebrea relaciona amb la mort del jove palestí de 16 anys cremat viu ha confessat el crim i ha inculpat la resta d'acusats.

Els mitjans israelians diuen que alguns dels sospitosos d'haver assassinat el noi palestí són de Jerusalem, i que dos dies abans havien intentat segrestar un nen palestí de 9 anys, que va poder escapar gràcies a l'ajuda dels veïns. La policia no es pronuncia, i l'únic que confirma és que el mòbil de l'assassinat va ser nacionalista, dut a terme per una cèl·lula d'ultres jueus.

Hi ha un altre detingut, però en aquest cas pels fets que han revifat el conflicte: el segrest i l'assassinat de tres estudiants jueus.

El detingut per la mort dels estudiants és un palestí veí d'Hebron. La policia, però, encara està pendent de detenir els qui considera que són els dos sospitosos principals d'aquest triple assassinat.

El govern israelià acusa Hamas d'estar el darrere del segrest i assassinat dels joves jueus i manté una operació d'incursions i detencions a Cisjordània que de moment s'ha saldat amb unes 500 persones detingudes i 8 de mortes.

Els fets han desfermat una escalada de tensió a la zona i aquesta nit s'han repetit els atacs aeris de l'exèrcit israelià sobre la Franja de Gaza.

Alliberen el jove palestí presumptament apallissat

Per altra banda, les autoritats hebrees han alliberat un jove palestí de 15 anys que ha denunciat una agressió de la policia israeliana. El noi va ser detingut dijous a causa dels aldarulls posteriors a la mort del seu cosí, presumptament, a mans d'ultranacionalistes jueus.

El jove, que té doble nacionalitat, palestina i nord-americana, ha hagut de pagar una fiança de 700 euros, no podrà tornar al camp de refugiats de Jerusalem Est durant 10 dies, i haurà d'estar en arrest domiciliari fins al judici.  

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut