Tempestes i forta caiguda de les temperatures

Les tempestes no donen el braç a tòrcer. Un dia més, el paraigua serà imprescindible per sortir al carrer. Els ruixats tornaran a ser intensos allà on descarregui. La calor s'allunya al juliol amb les màximes més altes del país per sota dels 28 ºC.

Néstor GómezActualitzat

El front atlàntic de diumenge ha obert les portes a una tongada d'inestabilitat amb tempestes generals a tot el país. Es manté la sensació d'estiu descafeïnat, amb pluges i temperatures no gaire altes, lluny de les calorades sufocants d'aquesta època.

Els ruixats seran intensos i més generals fins al migdia, quan avançaran d'oest a est. Les pluges intenses arribaran de bon matí al Pirineu de Girona i comarques de Barcelona. Molta precaució amb les grans cortines d'aigua en moment de xàfec, ja que poden provocar algunes inundacions i reduir molt la visibilitat. Els aiguats més intensos descarregaran al Pirineu, a la Catalunya central i al litoral central. A partir de primera hora de la tarda, la major part de les pluges i les més intenses es trobaran al mar, si bé encara quedaran ruixats més dispersos i, encara localment intensos, a l'est del país. Un cop acabi de passar el front, de cara a la tarda, tornarà el sol a Lleida i Tarragona.

Sense calor. Aquest episodi de pluges anirà acompanyat d'un descens de les temperatures, una situació que farà que ens allunyem del temps clàssic de juliol, de calor intensa i xafogor. Si diumenge les màximes més altes del país van arribar als 34 ºC, avui no arribaran enlloc a 28 ºC.

I per dimarts...

El temps millorarà amb tornada cap al sol i una clara recuperació de les temperatures.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut