Washington

Citigroup pagarà una multa de 7.000 milions de dòlars per les hipoteques tòxiques

El banc tanca el litigi per la venda de fons vinculats a hipoteques d'alt risc abans de l'esclat de la crisi financera, el 2008

RedaccióActualitzat

El banc Citigroup ha acceptat pagar una multa de 7.000 milions de dòlars (més de 5.100 milions d'euros) per la venda de fons vinculats a hipoteques d'alt risc durant els cinc anys previs a l'esclat de la bombolla financera, el 2008. El Citi admet d'aquesta manera la responsabilitat d'haver comercialitzat dipòsits vinculats a hipoteques difícils de tornar i haver perjudicat els inversors.

La major part dels diners, 4.000 milions, seran en concepte de sanció civil imposada pel Departament de Justícia nord-americà, mentre que 500 milions més aniran a parar a l'Oficina Federal d'Assegurança de Dipòsits. L'altre gran gruix, 2.500 milions, es destinaran a refinançar hipoteques subscrites per gent que ara no pot pagar el crèdit hipotecari que se li va concedir.

Citigroup assegura que l'acord per aquesta sanció econòmica li permet "mirar al futur en comptes del passat", en paraules del seu director. JP Morgan Chase ja va acceptar al novembre pagar una multa rècord de 13.000 milions per la venda d'actius financers d'alt risc vinculats a hipoteques. El Bank of America podria ser el següent a pactar una multa.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut