Gaza

L'ofensiva israeliana ja ha causat 500 morts i 3.000 ferits entre els palestins

Kerry es desplaça al Caire per gestionar un alto el foc

RedaccióActualitzat

El balanç de víctimes palestines arran de l'ofensiva militar d'Israel ja arriba als 500 morts i més de 3.000 ferits, segons fonts sanitàries. Almenys onze palestins, entre ells tres nens i una dona, han mort a primera hora d'aquest matí arran d'un bombardeig a Rafah, a la frontera amb Egipte.

De fet, la mort de 13 soldats israelians en les últimes hores ha desfermat l'atac més mortífer de l'exèrcit d'Israel contra la població palestina de Gaza. La llei del talió ha deixat un centenar de morts a la Franja des d'aquest diumenge. El rumor del segrest d'un soldat israelià per part de Hamas ha estat desmentit aquesta matinada per Israel. L'ofensiva contra Hamas arriba en el catorzè dia de conflicte, i el nombre de morts palestins s'enfila per sobre dels 500. En el bàndol israelià hi ha hagut 16 baixes.

El Consell de Seguretat de les Nacions Unides ha demanat aquest mateix dilluns la fi immediata de les hostilitats i ha expressat la seva preocupació per l'escalada de la violència a la Franja.

Relliscada diplomàtica de Kerry

Qui també es desplaçarà al Caire, aquest dilluns, serà el secretari d'Estat nord-americà, John Kerry, per gestionar un alto el foc a Gaza. Washington, tot i ser el principal valedor i aliat d'Israel, es mostra alarmat per l'escalada de víctimes, com ha deixat clar el mateix Kerry en un moment d'una entrevista en què es pensava que no l'estaven gravant. Ha estat una relliscada diplomàtica de Kerry durant una entrevista en directe a la cadena Fox. Refiat que encara no està en directe, diu a un assessor: "Què caram, una operació mil·limètrica... És una bogeria. És de bojos quedar-se aquí. Hi hauríem d'anar aquesta mateixa nit".

De portes endins, John Kerry pensa així sobre el que està passant a Israel, i, concretament, sobre les paraules de Benjamin Netanyahu, que justifica l'ofensiva contra els palestins com una operació concreta i precisa. Però, de portes enfora, Kerry diu: "Donem suport al dret d'Israel de defensar-se davant dels coets que li disparen contínuament. Hamas ha començat aquesta dinàmica. És vergonyós", ha afirmat el secretari d'Estat quan ha respost al presentador.

I és que, públicament, el màxim responsable de la diplomàcia nord-americana no es desvia ni un mil·límetre de la versió oficial, la política d'incondicionalitat dels Estats Units amb Israel. El mateix que ha fet Barack Obama quan aquesta matinada ha parlat amb el primer ministre israelià. El president dels Estats Units també s'ha mostrat preocupat pel creixent nombre de morts i la pèrdua de soldats israelians i ha anunciat que Kerry viatjarà aviat al Pròxim Orient per negociar un alto el foc.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut