Pròxim Orient

Obama expressa una "greu preocupació" davant el degoteig de morts de civils palestins

Des de l'inici de l'ofensiva han mort més de 500 palestins i una vintena de soldats israelians

RedaccióActualitzat

Fa tretze dies que Israel i Palestina se les tenen en una sagnant lluita violenta que ja ha causat més de mig miler de morts a la banda palestina, la majoria civils, i una vintena entre soldats israelians. L'última contribució a aquest macabre recompte ha estat aquest dilluns en diversos atacs israelians a Gaza en què han mort 43 persones, entre les quals hi ha diversos nens. 

l drama que es viu al Pròxim Orient no fa pinta de trobar una via de solució aviat i és que, fins ara, tots els intents d'acostament de posicions han acabat frustrant-se. A més, les crides a la calma de l'ONU han contrastat amb un posicionament fins ara condescendent dels EUA amb el govern hebreu de Benjamin Netanyahu. Washington s'escuda darrere d'una premissa essencial: "Israel té dret a defensar-se."

Obama i els seu secretari d'Estat, John Kerry, ho han dit per activa i per passiva de portes enfora, però de portes endins se'ls nota la disconformitatsobre l'acarnissament d'Israel en la pugna. El mateix Kerry ho ha evidenciat en una entrevista televisiva quan es pensava que tenia els micròfons apagats i la seva crítica a Israel quedaria entre bambolines.

Aquest era un lleuger canvi de posició aparentment involuntari. Però, a la tarda, el president Barack Obama ha reforçat el missatge de pacificació. "No volem més civils morts" a Gaza, ha dit Obama en una compareixença pública en la qual, tot i recordar que Israel té dret a defensar-se, ha expressat les seves "greus preocupacions davant del creixent nombre de civils palestins morts".

És per això que ha anunciat que enviava John Kerry al Caire, per mirar de trobar el desllorigador que assereni els ànims.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut