Barcelona

Els experts creuen que la nova medicació per a l'hepatitis C pot eradicar la malaltia abans de 15 anys

Uns 80.000 catalans infectats pels genotips 1 i 4 del virus de l'hepatitis C poden beneficiar-se de l'alta eficàcia del nou medicament que s'inclourà al sistema sanitàri públic

RedaccióActualitzat

El cap del Servei d'Aparell Digestiu de l'hospital de Can Ruti, Ramon Planas, creu que l'hepatitis C pot deixar de ser un problema sanitari l'any 2030.

Es calcula que actualment hi ha uns 80.000 catalans infectats pels genotips 1 i 4 del virus l'hepatitis C. Són els malalts que es beneficiaran de l'alta eficàcia d'aquest nou medicament.

Planas, en una entrevista al canal 3/24, afirma que gràcies a la implantació de nous fàrmacs com el Simeprevir al sistema sanitari públic és possible curar en un 90% dels casos aquesta malaltia. El Ministeri de Sanitat ha arribat a un acord amb la multinacional Janssen-Cilag International perquè els metges puguin prescriure a Espanya a partir de l'1 d'agost el "simeprevir", que es comercialitza sota la marca Olysio.

L'administració encara negocia amb una altra farmacèutica, Giled,  que es pugui rebaixar el preu d'un altre compost, el "sofobuvir" per poder també incloure'l en el sistema públic de salut.

L'administració conjunta dels dos fàrmacs, constitueix una de les dues esperances més sòlides per combatre l'hepatitis C. Segons Planas, els nous medicaments augmentaran l'eficàcia dels que s'administren actualment fins arribar al 90% de curació complerta. I sense els efectes adversos que tenen les medicacions que prenen ara els malalts.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut